ערר נגד החלטת בימ"ש לעצור מואשם בהחזקת אמל"ח ורכוש השייך להתאחדות בלתי חוקית-נדחה
|
ע"מ בית הדין הצבאי לערעורים יהודה והשומרון |
1418-08
12.2.2008 |
|
בפני : הנשיא: אל"ם אהרון משניות |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: טארק אנוור חליל אדעיס ת"ז 910633064 עו"ד אנואר אבו עומר |
: התובע הצבאי עו"ד סגן שלומי שניידר |
| החלטה | |
כתב האישום שהוגש נגד העורר מייחס לו עבירות של החזקת אמל"ח והחזקת רכוש השייך להתאחדות בלתי חוקית, ונטען בו כי העורר החזיק ברשותו רובה ציד 0.22 מ"מ וכן כמה כדורים בקוטר אחר, ובנוסף נמצאו בביתו דגלים, צעיפים וכובעים של תנועת החמא"ס. בימ"ש קמא הורה על מעצרו של העורר עד תום ההליכים, ומכאן הערר שבפני. לטענת הסנגור מדובר ברובה ציד ששייך לסבו המנוח של העורר שנפטר לפני שנים אחדות, ובהזדמנות קודמת אף ראו אותו חיילים שבצעו חיפוש בבית ולא אמרו דבר. לכן, אין מסוכנות שמצדיקה את מעצרו של העורר. לעומת זאת, התביעה טוענת כי אין להתערב בהחלטת בימ"ש קמא, בין היתר נוכח עברו המכביד של העורר.
שקלתי את טיעוני הצדדים ועיינתי בחומר החקירה. מדובר ברובה ציד שיש בו מטבע הדברים פוטנציאל של מסוכנות, והחזקתו טעונה היתר. בנסיבות הביטחוניות הקיימות באזור, נקבע בשורה של החלטות כי ככלל, יש בהחזקתו בלא היתר כדי להצדיק מעצר עד תום הליכים, ורק במקרים חריגים בימ"ש יימנע מכך (ראו למשל ע"מ 2068/06 וכן ע"מ 4045/06). בנסיבות שלפנינו, עסקינן באדם שהודה בעבר כי יצר קשר עם פעילי חמא"ס בעזה לצורך רכישת אמל"ח, ואף הורשע בשל כך בעבירה של פעילות בהתאחדות בלתי מותרת ודינו נגזר ל-25 חודשי מאסר, אשר 19 מתוכם לריצוי בפועל. פריטי התעמולה של החמא"ס שנמצאו בביתו, מלמדים על קשר נמשך של העורר עם תנועה זו, אשר מיותר להכביר מילים על המסוכנות שיש בה לביטחון האזור ולביטחון המדינה. נסיבותיו של העורר ומעורבותו בעבירות ביטחוניות בעבר מחזקת את המסוכנות הנשקפת ממנו גם עתה, ולא ניתן לומר שמדובר באחד מהחריגים שמצדיקים סטייה מהכלל שנזכר לעיל.
נוכח האמור, לא מצאתי כי נפל פגם בהחלטה של בימ"ש קמא, ולא ראיתי מקום להתערב בהחלטתו.
הערר נדחה אפוא.
ניתנה היום, 12 בפברואר 2008, ו' באדר א' התשס"ח, בלשכה. מזכירות ביהמ"ש תעביר העתק החלטה זו לידי הצדדים.
נשיא התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|